MON - FRI: 8:30 AM to 5:00 PM

INTERIOR RENOVATION: GALLOWAY PARK

View other:
Living Spaces

PROJECT SUMMARY

We helped a young couple refresh and modernize their newly-purchased bi-level located in Fort Saskatchewan’s acreage community, Galloway Park. New features include an open-concept great room, a chef’s kitchen, and a unique basement bar.

THE VISION FOR THIS RENOVATION

Our clients purchased a 1970s-era bi-level on an acreage near Fort Saskatchewan.  They wanted to give the entire home a more open and modern feel in preparation for building their new family.

They also wanted to redevelop the entire basement, complete with a new bedroom, bathroom and bar area, for entertaining and hosting.

THE FOUR ELEMENTS APPROACH

Four Elements removed the walls dividing the kitchen, dining room, and living room to create a large great room which featured a custom chef’s kitchen and a gas fireplace with stone surround and wood mantle.

A new ensuite with a unique barndoor feature was added to the master bedroom. Closets were enlarged and a laundry chute added from the main floor to the basement laundry room. The front entry was updated including a new railing going down to the basement.

An exclusive, one-of-a-kind basement wet bar was designed using distressed wood boards from an old barn found on the clients’ family farm in Saskatchewan.

KEY FEATURES IN THIS RENOVATION

  • Exclusive, distressed barnwood bar
  • New custom chef’s kitchen
  • Stone fireplaces
  • Luxury vinyl plank flooring
  • New bathrooms
  • New basement railing
  • New large ensuite with barndoor entry

CONTACT FOUR ELEMENTS

We’d love to hear about your project.

  • YEAR :
  • LOCATION : Fort Saskatchewan, Alberta
  • TYPE :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :
  • PORTFOLIO : 10 Living Spaces
  • CLIENT NAME :
SHARE PROJECT